voor je kleinkinderen zou je je broek afdoen

Mijn vrouw zou natuurlijk direct zeggen dat ons huwelijk de belangrijkste gebeurtenis uit ons leven is. Ik zou dan ook niet durven om dit te ontkennen.Op dit moment denk ik dat we beiden toch wel enorm veel belang hechten aan onze twee kleinkinderen. We zijn dan ook op een leeftijd gekomen waarop je geniet van zo’n dingen.

Vaak durft men zeggen dat je ‘voor je kleinkinderen je broek zou afdoen’. Ik ben het volledig eens met deze stelling. Voor je kleinkinderen kan je zorgen zoals je dat voor je eigen kinderen nooit hebt kunnen doen. Nu hebben we daar tijd voor. We kunnen al onze energie in hen steken.

Jammer genoeg kan je ze niet altijd in de baan leiden waarvan jij graag zou willen dat ze deze volgen, maar dat is op zich ook niet nodig.

Op regelmatige basis komt een van de kleinkinderen langs voor hulp bij een schooltaak. Dan neem ik ze mee naar mijn grote collectie boeken, je kan haast stellen dat het een bibliotheek is geworden, en zoek ik samen met hen de informatie op die ze nodig hebben.De jeugd van tegenwoordig zit vast aan het internet. Ik probeer hen toch een beetje van de geschiedenis bij te brengen. Hetgeen we nu beleven is dan ook gewoon een verderzetting van wat er al geweest is. We kunnen zoveel leren uit de geschiedenis, jammer genoeg heeft niet iedereen dit door.

Het fenomeen ‘globalisering’ heeft er voor gezorgd dat de wereld erg toegankelijk is geworden de dag van vandaag. Wij gingen vroeger met school op uitstap naar de Boerentoren hier in Antwerpen. Nu lachen ze je daar een keer goed mee uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *