de grote molen van het leven is plots gestopt

Momenteel zit ik een beetje in het midden van een moeilijke periode in mijn leven. Ik ben kankerpatiënt. Je kan wel stellen dat dit een grote impact heeft op mij als persoon.

Mijn ziekte heeft heel erg veel negatieve gevolgen, maar vreemd genoeg ook positieve.

Door mijn diagnose beleef ik alles anders. De grote molen van het leven is plots gestopt. Vroeger ging ik mee, draaide ik mee en tolde ik net zoals de rest op de snelst mogelijke manier. Ik moest carrière maken, ik moest meekunnen met mijn collega’s, ik moest zorgen dat mijn kinderen op hun hobby geraakten, ik moest het huishouden doen, ik moest afspreken met vrienden en vriendinnen, ik moest zorgen dat ik altijd gelukkig was, ik moest… en dat alles om te zijn zoals de rest. Om me over te geven aan de groepsdruk van het perfecte leven.

Door mijn ziekte heb ik dat ‘moeten’ allemaal een beetje achterwegen gelaten. Bij de dingen die vroeger wel gebeurden, maar me niet deerden, blijf ik nu even stilstaan. Ik stel het leven meer in vraag, ik vind niet alles nog even vanzelfsprekend.

Door plots van de molen gerukt te worden, ben ik een ander mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *