het waren mooie tijden…

Wat herinner ik me nog goed dat ik vroeger met mijn grootvader ging vissen. Dat waren de gelukkigste momenten uit mijn leven. Samen vissen, samen langs de vijver even alles vergeten en gewoon wachten tot de dobber onder ging.

Mijn opa speelde ook viool, dat kon hij goed. Af en toe gingen we gewoon samen voor de open haard zitten en speelde hij urenlang, ik vroeg me wel eens af of zijn vingers er nog niet bijna zouden afvallen.

Of hij vertelde verhalen over wat hij vroeger allemaal meemaakte, wat een man. Het waren mooie tijden, maar hij is jammer genoeg redelijk vroeg gestorven.

Nu ik eraan terugdenk, had ik zo weinig zorgen toen. Het enige dat ik moest doen was luisteren, vissen en gelukkig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *