de vrijheid is gewoon weg.

Er zullen wel hoogte- en dieptepunten geweest zijn in mijn leven en anders zullen ze wellicht de kop nog wel opsteken, maar om er nu direct eentje uit te kiezen…

Ik ben 70 jaar, ik krijg meer en meer het gevoel dat ik de wereld niet meer kan bijhouden.Ik maak me eigenlijk gewoon zorgen over wat er aan de hand is met de wereld. Over vanalles en nog wat. Is dat ook geen dieptepunt?

Zonder racistisch over te komen, heb ik zware bedenkingen bij de veroveringen van de Islam in de hele wereld. Vroeger moest er oorlog gevoerd worden alvorens je een gebied kon veroveren. Nu is dat duidelijk niet meer nodig. Mensen van mijn tijd, mensen zoals ik, zijn dat niet gewoon, dat is nieuw voor ons.

Het blijkt de laatste tijd wel erg moeilijk te zijn om voor je mening uit te komen. Van vrije meningsuiting is nog maar weinig sprake lijkt het mij… Heb je een andere mening dan er van je verwacht wordt te hebben, zou je haast schrik krijgen om dit nog maar tegen een enkele persoon te zeggen.

Ook in de media vind ik nog maar weinig niet-beïnvloede feiten terug. De VRT gaf vroeger duidelijk nieuws, werkelijke feiten. Nu brengen ze u het nieuws waarvan zij denken dat het nieuws is.

De vrijheid is gewoon weg. De vrijheid op eigen meningsuiting, de vrijheid om jezelf te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *