vergeten Vlaamse showbizz

Mijn debuut op het podium zal ik nooit vergeten. Vroeger deed ik regelmatig mee aan zangwedstrijden. Het publiek voor me, een band achter me en een micro in mijn hand, meer had ik niet nodig om me te amuseren.

Op een keer behaalde ik bij een van deze wedstrijden een eerste plaats. Laten we zeggen dat dat toch wel een van de mooiste momenten was. Ik kreeg een platencontract aangeboden en kwam zodoende in contact met een producer. Na het platencontract volgden logischerwijs de optredens. Ik koos ervoor om steevast nummers in het Nederlands te brengen, de echte Vlaamse schlagers.

Een viertal jaar vertoefde ik in de showbizzwereld. Het gebeurde regelmatig dat ik een optreden deed waar ook bijvoorbeeld Nicole en Hugo aanwezig waren. Tot er een einde kwam aan deze mooie periode. Mijn toenmalige producer nam een dancing over, op zich geen probleem aangezien al zijn artiesten minstens één keer per week een optreden mochten doen in deze zaak. De problemen begonnen pas toen hij ook een tweede zaak overnam. Toen heeft hij veel te veel hooi op zijn vork genomen en dit met alle gevolgen van dien.

Het geld voor zowel mijn band als mezelf, werd niet meer uitbetaald. Ik had naast het zingen nog een andere job, dus voor mij was dit niet direct een heel erg groot probleem. Maar de leden van mijn band, die hun brood moesten zien te verdienen met de muziek, konden dit niet langer volhouden. We moesten er jammer genoeg mee stoppen.

Het jaar dat Sandra Kim meedeed aan het Eurovisiesongfestival, gaf Salim Segers een feestje en vroeg hij mij om enkele nummertjes te komen brengen. Op die manier kwam ik terug in contact met een producer, kreeg ik een nieuw contract te pakken en kwam mijn carrière terug een beetje op gang.

Ik heb nog een aantal jaar gezongen in hotels in Tunesië om de mensen te amuseren, dit ook altijd samen met een aantal andere artiesten. Het waren mooie tijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *