Straatsburg ’19 – Natzweiler-Struthof

Aanschouw 3 JOU Radio. Mijn matekens, mijn makkers, mijn vriendekens van ’t school. Bon, daar gaat deze blogpost helemaal niet over, maar ik vond de foto gewoon heel erg leuk. Dat geheel terzijde.

Woorden zouden de juiste gevoelens niet beschrijven, maar de beelden spreken voor zich.

Ik zou een hele parlĂ© kunnen doen over het feit dat ik naar Straatsburg ging met mijn klas. Ik zou kunnen zeggen hoe de vier dagen dat ik daar was, zijn verlopen. Ik zou het kunnen hebben over het concentratiekamp Natzweiler-Struthof waar we zijn geweest. Over datzelfde concentratiekamp zou ik dan erg veel kunnen vertellen, hoe hard het me aangreep, het gure weer, het gure verleden van de plaats…

Dat zou ik allemaal kunnen doen. Maar kijk in plaats daarvan liever eens naar de beelden hieronder…